מפעלים

בית השיטה

בית השיטה הוא מפעל החמוצים המוביל בישראל. מאז הקמתו ב- 1938 הלך המפעל והתפתח ומותג ”בית השיטה” הפך לשם נרדף לטיב, איכות ומגוון של חמוצים. עבודה לחברי הקיבוץ מפעל החמוצים של בית השיטה היה אחת היוזמות התעשייתיות הראשונות בעמק יזרעאל בכלל ובתנועה הקיבוצית בפרט. קרא עוד

סלטי צבר

סלטים עושים באהבה
חברת סלטי צבר הוקמה בשנת 1982 ע”י משפחת ינקו, שהיתה מהחלוצות בתחום הסלטים בארץ.
בשנת 1997 רכשה חברת אסם-נסטלה, באמצעות חברת טבעול, 51% ממניות החברה. קרא עוד

מפעל שדרות

מפעל אסם שדרות הוקם בשנת 1979 באזור התעשייה הצפוני של העיר, כמפעל לייצור פסטה וופלים בבעלות חברת פרומין. בשנת 1981 פיתחה אסם את המפעל והרחיבה את פעילותו לאחר רכישתו על ידה.
מרבית עובדי המפעל הם תושבי האזור והדבר עולה בקנה אחד עם שאיפתה של אסם לתרום להגדלת מקורות התעסוקה באזורי פריפריה. קרא עוד

טבעול

לתת את הכל
טבעול, שהחלה דרכה ב-1985 ע”י אנשי קיבוץ לוחמי הגטאות, היא כיום החברה המובילה בעולם בפיתוח, בייצור ובשיווק מוצרי מזון מוכנים מן הצומח. טבעול מציעה לצרכניה מגוון רחב של מוצרי מזון טעימים ומזינים מן הצומח המאפשרים הכנה ידידותית, מהירה ונוחה, ומשתלבים בתפריט יומי מאוזן ובריא. קרא עוד

מטרנה

חברת מטרנה נוסדה בשנת 1981 כחברת-בת לחברת “מוצרי מעברות בע”מ” שבבעלות קיבוץ מעברות.
בשנת 1993 הונפקה חברת מוצרי מעבדות בבורסה לניירות ערך בתל אביב וכיום היא חברה ציבורית קרא עוד

מפעל בונז’ור

חברת בונז’ור הוקמה בשנת 1986 והיא החברה המובילה בתחום המאפה הטרי בישראל. בשנת 1990 הכירה בונז’ור לישראלים את הבגט לראשונה ומאז היא מזוהה עם הבגט בתפיסת הציבור הישראלי.
במהלך השנים התרחב קו המוצרים של בונז’ור וכיום היא מייצרת ומשווקת מגוון עשיר של כ- 200 מוצרים ובהם לחמים, לחמניות, בגטים, מאפים מתוקים ומלוחים, עוגות, עוגיות ועוד. קרא עוד

מפעל יקנעם

בין עצי אורן מוריקים, למרגלות הכרמל, שוכן מפעל יקנעם של אסם. נטוע בלב אזור תעשייה עתירת ידע, מביא מפעל יקנעם את בשורת ההייטק בתחום המאפה. מוצרים חדשניים, פרי פיתוח מקומי, כמו גם מחלקת פסטה איכותית ומחלקת ייצור במבה, מציבים את המפעל בשורה הראשונה של תעשיית המזון הישראלית. קרא עוד

מפעל גבעול – במבה

מפעל גבעול, הממוקם באזור התעשייה של חולון, הוא אמנם הקטן שבמפעלי אסם, אך מיוצר בו החטיף הוותיק והאהוב מכולם – במבה.
קווי הייצור במפעל מוקדשים כמעט כולם לבמבה, אך במקום מיוצרים גם חטיפי פופקו ובמבה מתוקה קרא עוד

גלידות נסטלה

הצלחה שמשמחת את כולם הסיפור השמח של גלידות נסטלה מתחיל בשנת 1996. נסטלה ואוסם רוכשות 50% מסנוקרסט וטנא נגה גלידות, שהיו בבעלות תנובה עד אז, ונותנות את האות לתחילתו של עידן חדש בשוק הגלידות הישראלי. תחילת הדרך בשנים הראשונות הקסם הקריר ממשיך לצאת לרחבי הארץ מהמפעלים הותיקים – סנוקרסט בפתח תקווה וטנא נגה בקרית מלאכי. קרא עוד