בית השיטה

בית השיטה

בית השיטה הוא מפעל החמוצים המוביל בישראל. מאז הקמתו ב- 1938 הלך המפעל והתפתח ומותג בית השיטה הפך לשם נרדף לטיב, איכות ומגוון של חמוצים. עבודה לחברי הקיבוץ מפעל החמוצים של בית השיטה היה אחת היוזמות התעשייתיות הראשונות בעמק יזרעאל בכלל ובתנועה הקיבוצית בפרט. חברי הקיבוץ החליטו לא להיכנע לעונתיות בענף החקלאות והקימו מפעל אשר יוכל לספק עבודה לחברים גם בחודשים בהם היא פחות נדרשת בחקלאות. וכך, כעשר שנים לאחר שעלה קיבוץ בית השיטה על הקרקע, החלו אנשיו לשמר זיתים ולהחמיץ מלפפונים במפעל השימורים שהקימו. במשך השנים, נוספו למגוון המוצרים ירקות אחרים כגון: פלפל שיפקה, חצילים כבושים, כרוב כבוש וירקות מעורבים, במקביל להתרחבות מגוון המלפפונים החמוצים והזיתים. ב- 1998 רכשה אסם 51% ממניות המפעל ומיזגה לתוכו את הפעילות התעשייתית של חברת עסיס. משנת 2004 נמצא מפעל בית השיטה בבעלות מלאה של אסם.
מה אומרים הצרכנים?
שיעור ההעדפה של הצרכנים למוצרי בית השיטה הינו הגבוה ביותר בקטגוריה. השילוב בין המפעל, שעדיין מייצר באהבה גדולה בקיבוץ בית השיטה שבעמק יזרעאל, לבין הידע, הטכנולוגיות המתקדמות ובקרת האיכות הבלתי מתפשרת של אסם, מבטיחים שהחמוצים של בית השיטה ימשיכו להוביל את עולם החמוצים.