מפעל שדרות

מפעל שדרות

מפעל אסם שדרות הוקם בשנת 1979 באזור התעשייה הצפוני של העיר, כמפעל לייצור פסטה וופלים בבעלות חברת פרומין. בשנת 1981 רכשה אסם את הבעלות המלאה על המפעל. מרבית עובדי המפעל הם תושבי האזור והדבר עולה בקנה אחד עם שאיפתה של אסם לתרום להגדלת מקורות התעסוקה באזורי פריפריה. מפעל אסם שדרות מהווה את העוגן הדרומי במערך הייצור הארצי של אסם. מה שהחל בראשית שנות השמונים כמפעל לייצור פסטה, צמח והתפתח למפעל מתקדם ועתיר פעילויות מגוונות. במהלך השנים צמח המפעל והגדיל את תפוקת הייצור מ- 7,000 טון בשנות ה- 2000 לכ- 46,000 טון ב- 2014. המפעל מעסיק 550 עובדים, ו- 86% מעובדי המפעל מתגוררים מאשקלון דרומה.
התפתחות המפעל:
1986- הוקמה המחלקה לייצור ואריזת מרקים
1989- נחנך במפעל קו הביסלי הראשון
1995- הוקם המפעל לזיכוך שמן
2000- הושק בתחומי המפעל קו ייצור מתקדם לצ’יפס איכותי הנמכר תחת המותג צ’יפסי.
2002- הועברו למפעל קווי היצור של מפעל בני-ברק שהיה מפעל האם ונסגר. באותה שנה הוקם במתחם המפעל,
מרכז מחקר ופיתוח עולמי לחטיפים ע”י נסטלה.
2005- נחנך קו לייצור חטיפים בטכנולוגיית האקסטרוזיה
2008- הוקמה מחלקת הקולינריה הרטובה שקלטה את המוצרים וחלק מקווי הייצור של מפעל הרטבים שהיה באתר פ”ת שנסגר.

במפעל אסם שדרות שלוש מחלקות מרכזיות:
מחלקת החטיפים בה מיוצרים חטיפים מלוחים כגון ביסלי, דובונים, אפרופו וצ’יפסי. סך הכל מדובר בכ-170 מוצרים מוגמרים.
מחלקה קולינרית יבשה בה מיוצרים פתיתים אפויים, שקדי מרק ומרקים שונים ובהם מרקי תיבול, מרקים מהירי הכנה, מרקי בישול ומרקי בשר, וכן תבשילים, מנה חמה, רטבים יבשים, קמח תופח, שוקו נסקוויק, קצפות, פודינג וג’לי.
מחלקת הקולינריה בה מיוצרים קטשופ, רוטב סויה סיני, רוטב אלף האיים, חרדל ומגוון רחב של רטבים באריזות ביתיות, מוסדיות ואישיות.

בנוסף להקפדה על סטנדרטים גבוהים בייצור, מקפידים בשדרות גם על חזות המפעל המטופח. מזה כעשרים וחמש שנה זוכה המפעל מדי שנה בחמישה כוכבי יופי – הציון הגבוה ביותר המוענק במסגרת תחרות ארץ ישראל יפה.
אחריות חברתית הינה ערך עליון במפעל שדרות ובנוסף על קשרים הדוקים והתרומה לקהילה המקומית מקיים מפעל שדרות שיתוף פעולה הדוק עם מע”ש (מרכז עבודה שיקומי) בבאר-שבע המנוהל ע”י עמותת יחדיו.
במסגרתו מועסקים כ- 140 עובדים עם צרכים מיוחדים במהלך 5 ימים בשבוע בעבודות מיון ואריזה.