טבעול

טבעול

טבעול, שהחלה דרכה ב-1985 ע”י אנשי קיבוץ לוחמי הגטאות, היא כיום החברה המובילה בעולם בפיתוח, בייצור ובשיווק מוצרי מזון מוכנים מן הצומח. טבעול מציעה לצרכניה מגוון רחב של מוצרי מזון טעימים ומזינים מן הצומח המאפשרים הכנה ידידותית, מהירה ונוחה, ומשתלבים בתפריט יומי מאוזן ובריא.
לטבעול מגוון של מאות מוצרים המשווקים בישראל ובאירופה, המיוצרים במפעלי החברה בישראל ובצ’כיה תוך עמידה בתקנים, קיום מנגנוני בקרה קפדניים ומחויבות לשמירה על איכות הסביבה.

טכנולוגיה פורצת דרך
היווסדה של טבעול בשנת 1985 הביאה איתה בשורה חדשה המהווה פריצת דרך עולמית. בפעם הראשונה יכלו הצרכנים ליהנות ממוצרי מזון מוכנים מן הצומח, בטעם ובאיכות מעולים המחקים נאמנה את חוויית האכילה של בשר. מאז ועד היום שוקדת טבעול על הרחבת המגוון ומציעה מוצרים מבוססי ירקות וקטניות בטעמים מתחדשים. במהלך שנותיה, פיתחה טבעול מאות מוצרים ורשמה מספר שיא של פטנטים עולמיים בתחום המזון.

מורשת
חברת טבעול נוסדה בשנת 1985 על ידי אנשי קיבוץ לוחמי הגטאות.
קיבוץ לוחמי הגטאות נוסד באפריל 1949 על גבעה הצופה על עמק עכו ועל כביש החוף המחבר בין עכו לנהריה. המייסדים, כולם ניצולי שואה, שרידי המורדים בגטו ורשה, לוחמי היחידות הפרטיזניות ביערות, אסירי מחנות ריכוז, אלו שהסתתרו תחת זהות שאולה, ואלו שברחו אל הצבא האדום. עם עלייתם לארץ ישראל ייסדו קיבוץ לזכר לוחמי הגטאות ולזכר בני משפחותיהם שנספו בשואה. את חברת טבעול ייסדו גזי קפלן ז”ל, חבר קיבוץ לוחמי הגטאות ומי שכיהן כמנכ”ל הראשון של טבעול וכמנכ”ל אסם עד לפטירתו בטרם עת ביוני 2012, וד”ר מיכה שמר ז”ל, ממציא ומפתח הטכנולוגיה של טבעול מיום הקמתה ועד לפטירתו בטרם עת במאי 2007.

אבני הדרך של ההצלחה
גזי קפלן ז”ל, חבר קיבוץ לוחמי הגטאות, המנכ”ל הראשון של טבעול וד”ר מיכה שמר ז”ל, טכנולוג מזון במקצועו, פיתחו טכנולוגיה חדשנית המאפשרת ליצור תחליפי בשר טעימים ואיכותיים מן הצומח. בשנת 1985 הם הקימו את מפעל טבעול ובחרו למקם את מעבדת הפיתוח הראשונה בסנדלרייה של הקיבוץ, אשר עברה הסבה. קפלן ושמר נחשבים מחלוצי המגמה העולמית להפחתת צריכת הבשר.

1985 השקת השניצל המוכן הראשון
אנשי טבעול ערכו מחקר שוק רחב היקף שבחן את העדפות הצרכנים ומצאו כי השניצל הוא מוצר המזון הבשרי האהוב ביותר על הישראלים. לכן המוצר הראשון שיצא ממפעל טבעול היה שניצל מן הצומח, דמוי-בשר, בטעם ובמרקם בשריים.
למעשה, השניצל הצמחי של טבעול היה השניצל המוכן הראשון שהוצע לצרכנים בישראל!

1993 השקת שניצל תירס – השניצל הנמכר ביותר בישראל
אנשי השיווק של טבעול זיהו את רצונם של הצרכנים להגדיל את כמות הירקות בתפריט היומי, ובהתאם פיתחו את שניצל התירס. שניצל התירס הוא החלוץ בסדרת שניצלי הירקות, השומר על מעמדו עד היום כשניצל הנמכר ביותר בישראל!

1995 אסם רוכשת 50% מטבעול
בשנה זו ענקית המזון אסם הביעה אמון בטבעול, רכשה 50% ממנה, והקימה את קבוצת טבעול בתוך אסם. במשך השנים הגדילה אסם-נסטלה את האחזקות בטבעול וכיום היא מחזיקה 58% מטבעול, לעומת 42% של קיבוץ לוחמי הגטאות.

1997 השקת סדרת הארוחות המוכנות מן הצומח
לאחר השקת מספר מוצרים, השיקה טבעות גם סדרת ארוחות מוכנות מן הצומח, כאשר כל מנה היא ארוחה שלמה המספקת חלבון מלא ופחמימות מורכבות, מכילה את כל אבות המזון, ויטמינים ומינרלים חיוניים, קלה ומהירה להכנה.

1998 הכרה עולמית בטכנולוגיה פורצת הדרך של טבעול
טבעול פיתחה שיטה ייחודית לעיבוד חלבון סיבי מהצומח, FVP, המאפשרת לייצר מוצר מהפכני, בעל מרקם סיבי, המחקה באופן מושלם את הטעם והמרקם של נתחי בשר ועוף אמיתיים. השיטה נרשמה כפטנט וזכתה להכרה עולמית כ”פריצת הדרך הגדולה ביותר בתעשיית המזון בעשור האחרון”.

2002 השקת מעדני ירקות עם נגיעות גבינה
השקת מעדני הירקות עם נגיעות גבינה, שילוב מענג של ירקות עם גבינה במעדנים בריאים, קלים להכנה, מעודנים ואיכותיים, זכתה בפרס תחרות הפרסום והשיווק האפקטיבי (אפ”י) לשנת 2004.

2004 השקת שניצל תירס לייט
לאחר זיהוי שניצל התירס כשניצל האהוב ביותר, השיקה טבעול גם גירסת לייט – שניצל תירס עשיר בסיבים תזונתיים, המכיל פחות מ-100 קלוריות ליחידה.

2005 השקת מוצרי חזה בגריל מן הצומח
כמענה לדרישה הגוברת בקרב הצרכנים למוצרי לייט, פיתחו בטבעול טכנולוגיה ייחודית לייצור חזה בגריל בטעם ובמראה טבעיים ובמרקם עסיסי, המכיל כ-100 קלוריות ליחידה ו-5% שומן ומהווה מנה עיקרית בריאה, טעימה ומשביעה.

2007 השקת שניצל דק מן הצומח
הדור החדש של מוצרי טבעול המשתמשים בטכנולוגיה פורצת דרך הושק עם שניצל דק, גדול ופריך בדיוק במידה הנכונה, במראה ובטעם של שניצל ביתי.

2010 השקת סדרת טבעול מהמטבח הגלילי עם השף ארז קומרובסקי
בשנים האחרונות חלו מספר תמורות בחוויית האכילה של הצרכנים הישראליים. טעמם התפתח וכיום הם מצפים לחוויה קולינארית גם בבית בצורה נוחה וקלה. במקביל, הצרכנים מחפשים ערך מוסף ברמה התזונתית ואיכות בלתי מתפשרת של חומרי הגלם. כמו כן, התעוררה גם הכמיהה להתחבר לטבע ולאדמה ולחזור לפשטות שבדברים. סדרת “טבעול מהמטבח הגלילי” מפגישה את הצרכנים עם חוויה מלאה שמספקת את כל אלו ומשלבת בין אוכל טוב ופשוט, בישול אזורי וחיבור לטבע ולאדמה.
הסדרה מגדירה מחדש את קטגוריית האוכל המוכן ומגישה לצרכן חוויה של קולינריה מהטבע, ממטבחו של השף הגלילי ארז קומרובסקי, המאופיין בניחוחות רעננים, טעמים מקוריים ועשבי תיבול טריים. לראשונה בקטגוריה, טבעול מציעה מוצרים המכילים רכיבים ייחודיים כמו עדשים כתומות ושחורות, פולי אדממה, גרעיני חמנייה ועשבי תיבול טריים.

2013 טבעול נכנסה לעולם האפייה בהשקעה גבוהה ובהקמתו קו ייצור חדש עם קטגוריה חדשה והציגה חדשנות עולמית- מאפינס ירקות; סדרת מאפים אישיים המבוססים על ירקות. הסדרה החדשה היתה סדרת המוצרים האפויה הראשונה של טבעול וכללה ארבעה מאפינס אישיים המבוססים על ירקות איכותיים שונים: מאפינס תירס, מאפינס עגבניות וזיתים, מאפינס ברוקולי ומאפינס בצל וכרישה.