אסם מתחייבת: נפחית כ-653 טון שומן, 50 טון סוכר ו-15 טון מלח עד לסוף שנת 2018

כחברת מזון מובילה בישראל, אסם משיקה את התחייבותה לקידום הרגלי אכילה נכונה המבוססים על 4 עקרונות:

  • השקת סדרת “הפלוס התזונתי” הכוללת מוצרים חדשים בעלי ערכים תזונתיים מוספים
  • הפחתה ניכרת של כמויות הנתרן, הסוכר והשומן
  • פיתוח מוצרים מרכיבים ביתיים בלבד
  • הכוונת הצרכנים לתזונה נכונה ומאוזנת

 

הפלוס התזונתי של אסם

מוצרים עשירים בסיבים תזונתיים ודגנים מלאים
אסם משיקה את סדרת מוצרי “הפלוס התזונתי” הכוללת מוצרים מרכזיים שהועשרו ברכיבים בעלי תרומה תזונתית: סיבים תזונתיים, שיבולת שועל ודגנים מלאים. בשלב ראשון תכלול הסדרה 18 מוצרים שבהם הוכפלה כמות הסיבים התזונתיים:

  • אטריות דקיקות עם פי שניים וחצי סיבים תזונתיים ותוספת שיבולת שועל במשקל 330 גרם
  • פסטה מסולסלים עם פי שניים סיבים תזונתיים ותוספת שיבולת שועל במשקל 400 גרם
  • ספגטי עם פי שניים סיבים תזונתיים ותוספת שיבולת שועל במשקל 400 גרם
  • פתיתים עם פי שניים סיבים תזונתיים ותוספת שיבולת שועל במשקל 400 גרם
  • פתיתים עם 30% קמח חיטה מלאה במשקל 400 גרם
  • פתיתים עם חיטה מלאה ובורגול במשקל 400 גרם
  • פתיתים עם 25% ירקות במשקל 400 גרם
  • קוסקוס בינוני עם פי שניים סיבים תזונתיים במשקל 330 גרם
  • קמח תופח עם 30% קמח מלא במשקל 1 ק”ג
  • קמח שמרים עם 30% קמח מלא במשקל 1 ק”ג
  • קמח רגיל עם 30% קמח מלא במשקל 1 ק”ג.
  • חטיפי קרקר ועשבי תיבול המכילים 100% קמח מלא במשקל 150 גרם
  • חטיפי קרקר בטעם בצל מקורמל המכילים 100% דגנים מלאים במשקל 150 גרם
  • חטיפי קרקר בטעם חומוס המכילים 100% דגנים מלאים במשקל 150 גרם
  • קרקר עדשים כתומות וצ’יה המכיל דגנים מלאים במשקל 300 גרם
  • קרקר חומוס המכיל דגנים מלאים במשקל 300 גרם
  • קרקר בטעם פסטו עם עגבניות מיובשות המכיל דגנים מלאים במשקל 300 גרם
  • בייגלה עם דגנים מלאים במשקל 500 גרם

 

הפחתת 653 טון שומן, 50 טון סוכר ו-15 טון נתרן

בחודש נובמבר 2016 פרסם משרד הבריאות תקנות לסימון נתרן, סוכר ושומן. אסם מברכת על הדבר ומבצעת מהלך מקיף תוך שאיפה להגיע להפחתות ברמות הנתרן, הסוכר והשומן מעבר לאלו שנדרשים על ידי הרגולטור.

אנו מתחייבים כי למעלה מ-80% ממוצרינו המרכזיים יעמדו בתקנות במועד כניסתן לתוקף, למעט גלידות ומאפים מתוקים. בנוסף, עד סוף שנת 2018 נפחית נתרן, סוכר ושומן בשיעור של 3% עד 50% בעשרות רבות ממוצריה.

 

הקטשופ איכותי מופחת סוכר ונתרן, ללא ממתיקים ועם 18 עגבניות בבקבוק

בנוסף, אסם השיקה קטשופ במתכון חדש, מופחת 50% סוכר ומופחת 25% נתרן. תהליך פיתוח הקטשופ החדש ארך חודשים ארוכים, בשל ההחלטה שהתקבלה בחברה לשמור על כמות של לפחות 18 עגבניות בבקבוק – ולהימנע מהוספת ממתיקים ותחליפי סוכר. קטשופ אסם מופחת סוכר ונתרן עשוי אף הוא מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וללא צבעי מאכל, ואנו מעריכים כי תהליך הפיתוח הצליח לשמר את הטעם הייחודי והאיכויות והיתרונות התזונתיים בהשוואה למוצרים אחרים.

ההפחתה בקטשופ אסם נחשבת משמעותית לאור העובדה שבעוד שדרישת משרד הבריאות עומדת על מקסימום של 22 גרם סוכר במוצר, בקטשופ אסם המופחת יש רק 12 גרם סוכר, כ-45% פחות. גם בנתרן המצב דומה: הרף המקסימלי שקבע משרד הבריאות הוא של 800 מ”ג נתרן במוצר, כאשר בקטשופ אסם המופחת יש רק 520 מ”ג, כ-33% פחות מהתקן שקבע משרד הבריאות.

 

מעבר לרכיבים ביתיים

אחת המגמות הצרכניות המובילות בעולם ובישראל היא השאיפה להגיע לתווית נקייה (Clean Label), שכוללת מרכיבים שהצרכן מכיר מהמטבח הבייתי. במסגרת זו, עד סוף 2018, נשיק לפחות 30 מוצרים מרכיבים ביתיים בלבד, בדגש על מוצרי בסיס לאפיה ובישול ובמוצרים מן הצומח של טבעול. עד שנת 2020 כל מוצרי טבעול ומרבית מוצרי הבסיס לאפיה ובישול יכילו רכיבים טבעיים בלבד.

 

סימון מפורט וידידותי של ערכים תזונתיים

סקרים ומחקרים מראים שיותר ויותר צרכנים קוראים את הסימון התזונתי על גבי האריזה ומעוניינים להבין בדיוק מה הם קונים. לכן, עד סוף 2018 נציג על חזית האריזות סימון בולט וברור של האלמנטים המרכזיים בהרכב התזונתי של המוצר: כמות מומלצת למנת צריכה, הרכב הרכיבים התזונתיים במנת הצריכה המומלצת, שיעור הרכיב התזונתי במנת הצריכה המומלצת ליום ותרומת הקלוריות ל-100 גרם מוצר.